Du er herØrred med auberginekompot

Ørred med auberginekompot


By Anonymous- Oprettet26 marts 2010

Fiskeart: 
Havørred
Ingredienser: 

600 g ørredfilet
2 auberginer
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ citron
6 tomater

Tilbehør:
Groft brød

Fremgangsmåde: 

•Skær auberginerne i tern.
•Varm 1 spsk olie op i en stor gryde, og svits auberginerne i olien, til de begynder at brune jævnt på alle sider.
•Læg låg på gryden, skru ned til lavt blus, og lad auberginerne simre 5-10 min. til de bliver møre. Rør ofte, så de ikke brænder på.
•Tilsæt hvidløg og 1 spsk citronsaft, og smag til med salt.
•Varm en grillpande op, og steg ørredfileterne på panden, til de får et fint grillmønster. Krydr med salt og peber.
•Skær tomaterne i skiver, dryp med citronsaft, og drys med salt og peber.
Servér den grillede ørred med auberginekompotten, friske tomater og brød.

Tip: I stedet for ørred kan du anvende laks. Drys evt. retten med frisk basilikum.