Du er herAborre med spinat

Aborre med spinat


By stangsvingeren- Oprettet26 marts 2010

Fiskeart: 
Aborre
Ingredienser: 

4 aborrefileter
1 citrone
1 kg. hel frisk spinat - eller 1 kg. frossen helbladet spinat
1 løg
smør
salt
peber
1 knsp. reven muskatnød
2 dåser hakket tomat
50 g. revet emmentaler ost

Fremgangsmåde: 

Skyl fiskefileterne, og dup dem tørre med køkenrulle.
Dryp dem med citronsaft, og lad dem trække 10 min.
Bruger du frisk spinat, så skyl den godt, og hak den groft. Bruger du frossen spinat, så klem vandet af, og hak den groft.
Løget finhakkes, og sviteses i smør på en pande.
Drys fileterne med salt og peber, og brun dem på begge sider.
Svits spinaten i lidt smør, og drys med salt, peber og muskat.
Læg spinaten i et ovnfast fad, læg fisken på og hæld saucen fra panden over.
Åben dåserne med de hakkede tomater, og hæld dem over.
Drys revet emmentaler ost over, og fordel lidt smørklatter rundt i fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 200 g. i 15 min., eller til osten er gylden.

Server med kogte aspargeskartofler eller grovflutes, samt lidt ekstra revet ost.