Jeg forstår, at fiskeri ikke er det første, der kommer til at tænke på, når du hører disse ord. Det lyder endda sjovt, men der er bestemt mange ting at overveje, når du planlægger fiskeri, hvad enten du er en nybegynder eller en erfaren fisker.

Jeg forstår, at det lyder som en dejlig aften at komme ud i det åbne område, især i et fredeligt og roligt sted at tilbringe lidt tid, hvorfor ikke engang tilbringe hele weekenden med at fiske væk fra byen. Det er ikke kun sundt, men også genoprettende for mange. Så inden du går i gang med din hobby, skal du sørge for at have de absolut nødvendige ting som mad, vand, gas og redningsveste, hvis du planlægger at fiske i en båd i det åbne vandrum. Inden du går ud i åbent hav, skal du teste alt udstyr og systemer, der skal kalibreres eller repareres. Du skal binde tæt løst udstyr, rense oliespild og ikke har løst reb eller wire. Hvis du gør det, skal du fjerne det. Brug det rigtige udstyr som handsker for at have et godt greb om mange ting, du tager fat i, og et godt par støvler for at have en sikker fod. Du må aldrig stå under eller have tæt på dig en tung belastning.
Generelt prøv at holde alt vedligeholdt, rent og i orden. På denne måde ved du, hvor alt er, du ved, at du kan finde det til enhver tid, og at hele det sted, du bruger, er ryddeligt.

Den første ting du skal overveje er, hvilken slags udstyr du bruger, og hvor fortrolig du er med det. Eller endnu mere vanskelig, hvor fortrolige er andre (familiemedlemmer) med disse, og om de skal bruge eller være omkring dem. Denne form for udstyr kan udgøre sikkerhedstrusler med maskiner, værktøjer og motordrevet håndværktøj. Selv den enkleste ting med skarpe knive eller oftest kroge og kanter kan være en trussel. Levende agn kan bære patogener med det, så du skal håndtere det med handsker og rengøre efter det. Vær ekstra opmærksom på håndteringen af ​​kroge, især hvis du drejer din linje.

Din yndlingshobby finder sted udenfor. Eller hvis der er en form for indendørs fiskeri, har vi endnu ikke hørt om det! Så da du fisker udenfor i miljøet og ganske ofte i det åbne vand, er klima og vejr en faktor, der spiller en enorm rolle i resultatet af dit fiskeri. Vær ekstra forsigtig, hvis du fisker under en let storm eller i dårlige vejrforhold, der til enhver tid kan forværres, er ligesom at arbejde i dårlige vejrforhold kun nu, det kan endda være livstruende, hvis du falder af din båd. Dette kan være særligt farligt, hvis du bliver for længe ude i f.eks. Kolde temperaturer eller udsættes for længe i solens stråling uden solcreme osv. Arbejde i det åbne vand kan også medføre truslen om at falde af og drukne, forkølelse -vandstød, hvis du falder, der endda kan føre til milde slagtilfælde.

Fiskerifagfolk har rapporteret, at der kan være risiko for skader. Disse inkluderer skader fra fiske ryg, knogler og endda forurening fra bakterier eller sygdomme, der kan overføres gennem insektbid. Dette er især relevant i tilfælde af, at nogen fisker i hede eller store søer, hvor faunaen trives, og man kan finde padder, firben, myg og alle mulige bugs. Så overvej bestemt at have etc. førstehjælpskasse med dig, der inkluderer anti insekt spray eller salver og lignende.

Og hvordan kunne vi fortsætte uden at henvise til fiskeri i is. Dette lyder sjovt og unikt, men det bringer sine egne udfordringer. Har du nogensinde set filmen “Grumpy old men” med Walter Matthau og Jack Lemon? Det følger eventyret med to gamle mænd, der forsøger at fiske i en frossen sø, mens de samtidig prøver at sabotere hinanden under mange komiske forhold. Men det giver dig et godt billede af, hvilken slags farer der kan komme. Så før du går i gang med en isfiskeri en eftermiddag, er der et par sikkerhedsforanstaltninger for at tjekke din fare liste.

Jeg husker, da jeg talte med en ven, der bor i det nordlige Sverige og elsker at fiske. Han fortalte mig historier om, hvordan han selv normalt går ud til en frossen sø om vinteren, klipper et hul i isen og fisker alene. Det er dejligt, hvis man elsker ensomheden, der følger med eller kan lide det kolde klima generelt. Dette rejser dog forsigtigheds problemet med at håndtere tynd is på en sø. Tag aldrig for givet, at da en sø normalt fryser en fast overflade, vil den gøre det hver gang. Isen kan være tynd når som helst, og du skal være forsigtig. Sørg også for at bære det rette isfiske sikkerhedsudstyr hver gang. Du vil høre mange historier om, hvordan folk kløede eller endda forfrosne hænder, fordi man ikke havde handsker eller støvler på.

Fiskeri til søs er måske ikke det farligste job i verden, men det medfører en enorm risiko, og der er nogle grufulde statistikker, der følger med det. Over 32.000 fiskere dør efter sigende hvert år. Årsagen til det er for det meste, at ca. 50% af verdens befolkning bor inden for 60 km fra kysten, hvilket gør det let, tilgængeligt og rentabelt at have en beskæftigelse relateret til fiskeri for alle fattige mennesker, der forsøger at fodre deres familie eller andre fiskere der arbejder for virksomheder.

Sidst, men ikke mindst, to meget vigtige ting: drik ikke under fiskeri eller i det mindste kontroller din drik og lad altid nogen vide, hvor du er eller vil være, for eksempel i weekenden, hvis der sker noget, så de kan søge efter dig.