Dette er for alle jer, der besluttet at tage fiskerihobbyen op. Lyt ikke til folk, der siger, at det ikke er særlig spændende eller interessant. Processen med fiskeri kan være langsom og statisk, men det kan bestemt være givende, hvis du er tålmodig og villig til at tage de rigtige skridt. Og det er, hvad denne artikel handler om.

Jeg tror jeg kan forestille mig dig: Solen begynder at stige og forbliver faktisk i horisonten meget længere, end den plejede om vinteren. Hvilket betyder, at dagen bliver længere, og klimaet bliver varmere. Og du vil købe de ting, du så på magasinet og skynde dig til den nærmeste sø. Først og fremmest har du brug for udstyr. God kvalitet gear. Jeg ved, du følte, at foråret er på vej, du føler din fiskeriånd kommer ud af dvale og vil springe lige på det, men tro mig, det er vigtigt. Du vil være i stand til at vise andre fiskere, hvis noget andet, så sørg for at læse omhyggeligt og følge vores råd!

Tænk hvad er det, der faktisk får en fisk tilsluttet dit agn? Du tænkte bare på det magiske ord: krog. Ofte betegnes de mest regelmæssige som ormekroge, fordi folk fisker efter typer bas og ørred i søer. Men andre kan ansøge. En grundlæggende tommelfingerregel er at bruge kroge, der ikke er større end det fiskehoved, som du prøver at fange. Bortset fra det er der ingen begrænsninger for, hvad du kan bruge. Men hold altid en række kroge med dig i tilfælde af, at det ikke gør ondt at gøre det.

Når det kommer til fiskelinjer, vil du blive forbløffet over, hvilken slags sort der er derude. De grundlæggende typer synes at falde i 2 kategorier: monofilament og multimateriale. Monofilamentet foretrækkes generelt, fordi det er billigere, men det er også meget flydende og stærkt som materiale. Det eneste problem er, at det muligvis ikke kommer i en gennemsigtig type. Andre typer som fælles blandingsmaterialer med kulstof kan gøre linjen meget stærkere og måske endda fleksibel, men typer som disse overlades bedre til de professionelle, der vælger at fiske i løbende vandløb eller tæt på stenede overflader. Hvis du vælger at fiske imellem klipper med en billig streg, vil du sandsynligvis sidde fast, linjen går i stykker, og du mister både krogen og agnet. Dette er især irriterende i de tilfælde, hvor folk bruger agn til flere anvendelser, hvilket kan være ret dyrt.

Mange mennesker plejede at spørge os, hvad der er bedst at bruge, levende eller livløs lokkemad. Og svaret er selvfølgelig, så meget som vi hader det, det afhænger. Jeg er sikker på, at de fleste sandsynligvis vil gå direkte efter den levende type lokkemad, men der er nogle ting at overveje, før du gør dette. I modsætning til hvad mange tror, ​​kan levende agn (det være sig orme eller krebsdyr eller andet) være billigere end kunstigt. Især hvis du befinder dig over hele landet i et område væk fra civilisationen, kan det være virkelig let at finde orme, fordi det er meget lettere for lokalbefolkningen at samle det end kunstige. Husk også, at levende agn skal overvåges og bevares ordentligt, fordi det kan dø og derefter forurene resten af ​​de levende, så de også dør. Levetiden for det levende agn er derfor meget kortere end det kunstige, de kunstige er lettere at bevare og kommer i et stort udvalg, for eksempel med hensyn til farve, der tiltrækker fisk, så måske vil du gerne investere i en samling plast lokkemad.

Sidst men ikke mindst, bruger du flydere eller bruger du bare en sinker til at gå helt til bunden. Det er sandsynligvis bedst at bruge en flydere af en række årsager. Med en flydere kan du altid se på overfladen, om der er bevægelse under vandet og tage handling. Også, hvis du har en flyder, kan du altid beslutte, hvad længden af ​​din linje kan være uden at skulle overveje, om agnet har nået bunden af ​​søen. Hvis du dog beslutter dig for at gå med en sinker, vil vi anbefale en pyramideformet sinker. Eller en ægformet vask er mere eller mindre den samme.

Nogle andre måder kan overvejes som at fiske ved hjælp af en drone, der placerer din flyder, hvor du vil, mens du også tiltrækker fisken med specielle lys. Dette er helt op til dig, hvis du vil øge dine chancer for at fange noget. Vi vil dog sige, at da denne slags teknologi er tilgængelig, kan du overveje at leje den i det mindste for at tage en video eller fotografier under vandet!